Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

«Απέριττη και σεμνή η Αφή της Φλόγας»


«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την κινεζική αντιπροσωπεία, για να παραλάβουν τη Φλόγα σε μια απέριττη και σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία, για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών»
Στις 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν το τελετουργικό της Αφής και η έναρξη της διαδρομή της Φλόγας.
«Τα προβλήματα ήταν μεγάλα, όπως μεγάλη ήταν και η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά του Αυγούστου. Παρ όλα αυτά τα αντιμετωπίσαμε», επισήμανε ο κ. Λιάπης.
Συνολικά, μέχρι σήμερα παραλήφθηκαν 38.000 φυτά (6 δενδρώδη και 18 θαμνώδη είδη). Οι εργασίες των γενικών φυτεύσεων στον Κρόνιο Λόφο, στον Κολοσάκα και στον Ζούνη ολοκληρώθηκαν, καθώς φυτεύτηκαν 30.270 φυτά, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι φυτεύσεις στα δυτικά του Αρχαίου Μουσείου.
Μένει η αυριανή ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης χώρου στο μνημείο ντε Κουμπερτέν.
Δενδροφύτευση των Ολυμπίων αντι για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,ξεκίνησε τελικά τον Ιανουάριο και πανικόβλητοι προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το έργο ως της 24 Μάρτη,για την Αφή της Φλόγας.
Μαθαίνουμε δε, ότι τεράστια-παλιά-ελαιόδενδρα θα ξεριζωθούν από την Κρήτη για να φυτευθούν, εγχείρημα εξαιρετικά επισφαλές, τόσο για την επιωση των δένδρων όσο και για την κατάσταση των Ολυμπίων.
Διπλό έγκλημα; Αν αποδειχτεί ότι τα δέντρα αυτά ξεριζώθηκαν από την γη τους για να ‘εκπληρώσουν αποστολή αυτοκτονίας’ εν όψη της Αφής...Ύβρις!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ανθρώπινη απληστία και κερδοσκοπία δολοφονεί τον Κορινθιακό.

Η ανθρώπινη απληστία και κερδοσκοπία δολοφονεί ανθρώπους στο Ισραήλ, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Αφρική…

Η ανθρώπινη απληστία και κερδοσκοπία δολοφονεί και εξαφανίζει αρχαίους πολιτισμούς μαζί με τις έννοιές τους και τα φώτα τους.

Η ανθρώπινη απληστία και κερδοσκοπία δολοφονεί το περιβάλλον.

Η ανθρώπινη απληστία και κερδοσκοπία δολοφονεί έννοιες όπως αγάπη, επικοινωνία, αλληλεγγύη…

Δολοφόνησε τη γενιά μας, τη γενιά των παιδιών μας…. τη γενιά των παιδιών τους.

Μακρυγιάννη πάρτο αλλιώς….
τελικά, είμαστε στο εγώ και όχι στο εμείς.

Πάνος Π.